Over Maeva

Over Maeva

Over dansgroep Maeva

Hawaiian & Tahitian danceshows

Maeva is een professionele dansgroep met meer dan 25 jaar ervaring in binnen- en buitenland. Onze bevlogen en gepassioneerde danseressen en drummers werken continu aan nieuwe choreografieën, muziek en kostuums. We halen onze inspiratie uit reizen naar de Pacific, workshops van traditionele Hawaiiaanse en Tahitiaanse dansdocenten en deelname aan wedstrijden. En last but not least: onze Hawaiiaanse coach Kaili Fransisco, een veelgevraagde dans- en muziekleraar en grondlegger van het wereldberoemde Tahiti Fête. Kaili komt regelmatig over naar Nederland om onze danseressen en drummers te coachen en inspireren met nieuwe muziek en dans. Zo staan onze veelzijdige shows telkens weer garant voor the spirit of aloha!

Boek Nu!

Ons verhaal

Drijvende kracht achter dansgroep Maeva is Priscilla Scipio. In 1990 begon Maeva met vijf danseressen, waaronder Priscilla. Al snel nam zij de choreografie op zich. Priscilla is verschillende keren naar Hawaii geweest om workshops te volgen. In 2000 nam ze, als enige Europese danseres, deel aan de solo-competitie van het jaarlijkse Tahiti Fête op Kauai. Nog steeds staat de dansgroep onder de bezielende leiding van Priscilla Scipio.

Maeva werd jarenlang begeleid door een live band en is sinds 2013 uitgebreid met een aantal drummers voor een spectaculaire live show met authentieke Polynesische percussie. Een unieke belevenis!